Prancūziška svogūnų sriuba Svogūnų sriuba Prancūzijoje yra laikoma delikatesu nuo neatmenamų laikų. Tačiau būtent dėl šio patiekalo buvo imta abejoti prancūzų virtuvės savybėmis. Ši sriuba yra dažnai minima daugelyje prancūzų literatūros kūrinių...
Read moreMeniu TerraVino collage #terravino #meniu
Meniu TerraVino collage #terravino #meniu
Read moreVytinti pomidorai …
Vytinti pomidorai Vytinti pomidorai yra kasdienė Viduržemio šalių virtuvės sudėdamoji dalis. Autentiški vytinti pomidorai tai San Marzano rūšies pomidorai, džiovinti Pietų saulėje, pagardinti jūros druska, prieskoniais, šalto spaudimo alyvuogių...
Read moreCrêpe bretonne arba «galeta» …
Crêpe bretonne arba «galeta» Galetos tai ploni blynai iš grikių miltų, vadinamų «juodaisiais kviečiais». Juos pradėjo kepti vietoj storų papločių iš grikių miltų, vandens, pridėjus druskos, ir daugelį metų tai buvo pagrindinis Bretonės...
Read more🍲 Specialus penktadienio verslo pietų meniu. …
🍲 Specialus penktadienio verslo pietų meniu. 🕰 Lauksime nuo 11:00 iki 15:00 💶 Kaina €5.50 #verslopietus #pietumeniu #dienospietus #specialusmeniu #penktadienis #terravino
Read moreRavioliai (ital. Ravioli) …
Ravioliai (ital. Ravioli) Nedideli, dažniausiai kvadratiniai, ravioliais italų vadinami koldūnai, įdaryti mėsa, varške, sūriu arba daržovėmis, yra vienas pačių populiariausių italų virtuvės patiekalų po picos ir pastos. Virti sultinyje ravioliai...
Read more🍲 Ketvirtadienio verslo pietų meniu. …
🍲 Ketvirtadienio verslo pietų meniu. 🕰 Lauksime nuo 11:00 iki 15:00 💶 Kaina €5.50 #verslopietus #pietumeniu #dienospietus #terravino #ketvirtadienis
Read moreAustrės …
Austrės Kas gi yra tos austrės? Vargšų žvejų maistas anot Čarlzo Dikenso, keistas moliuskas, Šekspyro naudojamas metaforoms arba gardus delikatesas, sužavėjęs Aleksandrą Diumą? Austrės – mįslingos jūros būtybės, jos nejuda, nuo jų dvelkia...
Read more