Cava – Putojantis vynas iš saulėtosios Ispanijos …

Cava – Putojantis vynas iš saulėtosios Ispanijos
Katalonijoje cava (tariasi kãva) geriama visomis progomis ir be jokios progos. Šį putojantį vyną geriausia gerti iš aukštų taurių, kad gerai matytųsi į laisvę besiveržiantys burbuliukai, kurie sproginėdami kutentų šnerves, ir suputojęs vynas pasklistų po visą burną, akimirksniu išblaškydamas snaudulį ir prašviesindamas akis. Ispaniška cava gaminama pagal tokią pačią technologiją, kaip ir prancūziškas šampanas ar itališka frančiakorta (franciacorta), tačiau iš kitokių vynuogių. Tai reiškia, kad pačios švariausios sultys (tik pirmieji 55 proc. sulčių patenka į cava gamybą, likusi dalis distiliuojama arba keliauja į ramių vynų gamybą) fermentuojamos du kartus. Antroji fermentacija vyksta butelyje, kuriame vyną nusipirks vartotojas. Pasibaigus antrajai fermentacijai, vynas bent 9 mėnesius brandinamas butelyje (reserva kategorijos – bent 30 mėnesių) kartu su mielėmis. Mieles pašalinus, tamsaus storo stiklo butelis užkemšamas kamštinio ąžuolo kamščiu, kuris sutvirtinamas vielute, apsukamas aukso folija ir keliauja į parduotuves ir restoranus.
#akcija #terravino #midijos #mussels #restaurant #steakhouse #vilnius #oldtown #dinner #senamiestis #restoranas #cuisine #cosy
Restoranas TerraVino
Subačiaus 6A
+37069655055
info@terravino.lt