Restoranas TerraVino …

Restoranas TerraVino
Subačiaus 6A
+37069655055
info@terravino.lt
Alyvuogių aliejus
Tikrasis alyvuogių aliejaus kvapas primena ką tik pjautos žolės kvapą ir yra žalios spalvos. Skonis kiek kartokas, tačiau malonus bei aitrus. Pirmojo šaltojo spaudimo alyvuogių aliejus tinkamas vartoti 1 metus jį išspaudus. Geriausias alyvuogių aliejus, ekspertų nuomone, yra gaminamas Kroatijoje iš alyvuogių, auginamų Istrijos pusiasalyje, kur yra laikomasi per amžių amžius sukaptos alyvuogių medžių auginimo bei alyvuogių rinkimo patirties. Šaltajam spaudimo būdui ypač palankios vietinio klimato sąlygos – alyvuogės renkamos spalio pabaigoje-lapkričio pradžioje, kai oro temperatūrą vos siekia +15 laipsnių dieną ir +10 laipsnių naktį. Priešingai, Ispanijoje temperatūra yra dešimčiai laispnių šiltesnė ir tai daro poveikį aliejaus savybėms. Apie Kroatijoje spaudžiamą alyvuogių aliejų iki šiol pasaulis nežinojo ir tik dabar daro pirmuosius žingsnius jo pažinimo link. Restorane TerraVino yra naudojamas Istrijos šaltai spaustas alyvuogių aliejus tiek gaminant patiekalus, tiek suteikiant jiems pikantiško skonio bei estetikos.
#terravino #restaurant #steakhouse #vilnius #oldtown #lunch #branch #dinner #senamiestis #restoranas #cuisine #cosy