Putojantis vynas Prosecco …

Putojantis vynas Prosecco
Vynas Prosecco vardą gavo nuo vynuogių veislės, iš kurios jis ir gaminamas, pavadinimo. Conegliano ir Valdobbiadene – du pagrindiniai miesteliai, kuriuose gaminamas Prosecco. Šio vyno oficialus pavadinimas taip ir skamba – Prosecco di Conegliano e Valdobbiadene. Garsiausias yra „Cartizze“ vynuogynas, užimantis kiek daugiau nei 100 ha. Iš viso Prosecco vynuogynai užima apie 4 300 ha plotą. Seniau Prosecco buvo švelnus, saldokas ir truputėlį „kandantis“ vynas. Dabar jau daug dažniau tai sausas, putojantis vynas. Šiuolaikiškas Prosecco turi turėti vaisiškai gėlinį aromatą be jokių mielių ar duonos priemaišų, todėl jis antrą kartą fermentuojamas talpose, kaip ir Pjemonto putojantys vynai. Italai Prosecco geria nuo pat ryto, o Venecijoje – bet kuriuo paros metu. Venecijoje buvo sukurtas net kokteilis – Prosecco su šviežiomis baltųjų persikų sultimis. Vadinamas jis – Bellini. Prosecco – ypatingas putojantis vynas. Sakoma, kad jis lengvai geriamas dėl šviežumo ir vaisiškai gėlinio charakterio. Prosecco – puikus aperityvas, tačiau jį italai mielai vartoja ir per visą vakarienę, t. y. su visais patiekalais.
Restoranas TerraVino
Subačiaus 6A
+37069655055
info@terravino.lt
#terravino #desert #midijos #mussles #restaurant #steakhouse #vilnius #oldtown #dinner #senamiestis #restoranas