Restoranas TerraVino …

Restoranas TerraVino
Subačiaus 6A
+37069655055
info@terravino.lt
Brezaola (ital. Bresaola)
Brezaola – tai vytinta jautiena. Brezaola yra gaminama daugiau, nei 600 metų Kjavenos (Chiavenna) mieste, Lombardijos regione Italijoje. Brezaolos atsiradymas neatmenamais laikais, kaip ir daugelio kitų panašių produktų atsiradymas pasaulio kulinarijos istorijoje, nutiko visai ne dėl noro palepinti smaguriautojų estetikos jausmą, o sprendžiant mėsos laikymo sąlygų problemą. Brezaolos gaminimo procesas susideda iš dviejų etapų. Pirmame etape jautiena yra sūdoma paliekant 10-15 dienų. Mėsai pakankamai gerai sugėrus druską, prasideda antrasis etapas – vytinimas. Sūdyta mėsa yra pakabinama ir paliekama laikyti 4-8 savaitėms gerai vėdinamose patalpose. Brezaoloje yra tik 4% riebalų, 30-40% baltymų, taip pat daug cinko, geležies, vitaminų, fosforo.
#terravino #bresaola #paella #tapas #cazuela #restaurant #steakhouse #vilnius #oldtown #lunch #branch #dinner #senamiestis #restoranas #cuisine #cosy