Restoranas TerraVino …

Restoranas TerraVino
Subačiaus 6A
+37069655055
info@terravino.lt
Trumai.
Trumai – tai šakniagumbiai grybai, augantys tarp medžių, dažniausiai ąžuolų, šaknų. Pasitaiko dviejų rūšių trumų – juodaisias gumbais ir baltaisiais (godūnai). Daugiausia jų renkama Pietų Prancūzijoje bei Šiaurės Italijoje, tačiau ne ką mažiau derlingų vietų yra ir Chorvatijoje, ypač Istrijos pusiasalyje. Čia yra išduota virš 2 tūkstančių licencijų trumams rinkti. Per metus yra surenkama beveik 9 tūkstančių tonų šio reto produkto, iš jų godūnai sudaro 30%, o juodagumbiai – 70%. Vieno godūnų kilogramo kaina siekia 5 tūkstančių eurų, juodagumbių kaina išreiškiama šimtais eurų, pasitaiko egzempliorių, kainuojančių dešimtis tūkstančių eurų. Nors jų specifinis skonis patinka ne visiems, tačiau Europoje yra prisiekusių šių grybų mėgėjų. Aukštojoje virtuvėje trumų naudojimas yra labai paplitęs: juos deda į alyvuogių aliejų, sūrį, dešrą, druską, medų, net į ledus. Vis dėlto, geriausias būdas pajusti trumų skonio savybes yra ir pats paprasčiausias. Ledų, pagardintų trumais, skonis gali pasirodyti labai neįprastas, o pasta su šiais grybais patenkins daugelio žmonių lūkesčius.
#terravino #trumai #truffles #kalmarai #calamari #restaurant #steakhouse #vilnius #oldtown #lunch #branch #dinner #senamiestis #restoranas