Vytinti pomidorai …

Vytinti pomidorai
Vytinti pomidorai yra kasdienė Viduržemio šalių virtuvės sudėdamoji dalis. Autentiški vytinti pomidorai tai San Marzano rūšies pomidorai, džiovinti Pietų saulėje, pagardinti jūros druska, prieskoniais, šalto spaudimo alyvuogių aliejumi. Italai ir graikai naudoja vytintus pomidorus mėsos bei žuvies patiekalams gaminti, padažams daryti, jais yra įdaromi pyragai, taip pat juos deda į kai kurių baltos duonos rūšių tešlą. Mūsų laikais vytinti pomidorai yra laikomi visuotinį pripažinimą pelniusiu delikatesu, tik juos vytina ne saulėje, o tam pritaikytose džiovyklose.

Vytinti pomidorai kuo puikiausiai tinka patiekalui antipasto, žuviai, mėsai, faršui. Taip pat vytintus pomidorus galima dėti į salotas, picas, padažus,užpilant aliejumi, kuriame buvo laikomi vytinti pomidorai. Šis aliejus idealiausias būdas salotoms pagardinti, jame yra mažai kalorijų, todėl puikiai tiks žmonėms, besilaikantiems dietos.